4 начина да прекратим разговор, без да сме груби


4 начина да прекратим разговор, без да сме груби
Снимка: iStock/Guliver

5692

Несъмнено прекратяването на скучен или твърде продължителен разговор е истинско изпитание за по-любезните и срамежливи хора. Често се чудим как да "разкараме" събеседника си, без да се почувства засегнат или обиден (особено, ако става дума за фирмено парти). Според д-р Айвън Майснер, основател на една от-най-големите бизнес мрежови организации в света, трябва да сте учтиви, но честни. Ето 4 идеи, които той предлага.

"Беше ми приятно. Имате ли визитка, за да се свържа с Вас?"

Това е "най-чистият" начин да излезете от даден разговор – без суетене, без неловко чудене. Няма нужда се извинявате, защото трябва да идете до тоалетната или пък сте видели някой друг, с когото трябва да говорите. Просто благодарите за отделеното време, искате визитка и продължавате напред.

"Искате ли да се присъедините към нас?"

Да бъдете "връзка" на дадено събитие винаги е добро решение. По този начин хем ще се социализирате с по-голям кръг от хора, хем ще се измъкнете от ангажиращ разговор, без да обиждате другия човек и ще си оставите "вратичка" за по-нататъшна комуникация.

"Извинете ме, трябва да се обадя по телефона."

Ако човекът срещу вас е наистина много настоятелен, просто се измъкнете по възможно най-елегантния начин. "Ходенето до тоалетна" или "за питие" вече е отживелица и дава ясен сигнал, че срещата ви е неприятна. За сметка на това, обаждането по телефона обикновено е кратко, а през това време събеседникът ви има реален шанс да си намери друго "канарче".

"Точно си тръгвам, ето Ви визитката ми."

Подобно на първия вариант, номерът с визитката е безотказен. В този случай репликата изразява красноречиво, че няма как да останете на събитието, но пък сте отворени за продължение на разговора.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички