Заплатите в столичния градски транспорт се увеличават с 10%


Заплатите в столичния градски транспорт се увеличават с 10%
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

2793

Преди дни подписахме нов колективен трудов договор със Столичния градски транспорт, с което се договорихме заплатите на служителите да се увеличат с 10% от 1 февруари. По-високите си възнаграждения те ще получат през март. Това обяви на пресконференция председателят на комисията по транспорт и туризъм в Столичния общински съвет и председател на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова, предаде БГНЕС.

Вчера синдикалната организация на шофьорите на градския транспорт в столицата изпрати писмо до кмета Йорданка Фандъкова със седем искания.

Сред тях бяха значително увеличение на заплатите, бонус за всеки пропътуван километър и получаване на възнаграждение за периода на обучение на кандидатите за водачи в градския транспорт. Поискано бе още премахване на нощния транспорт, обслужван от Столичния автотранспорт, както и въвеждане на система за управление на трафика и обособяване на бус ленти в София.

Междувременно активистите от "Спаси София", които преди година събраха над 31 000 подписа за въвеждане на нощен транспорт в София, силно се противопоставиха на идеята на транспортните синдикати към “КТ Подкрепа”, КНСБ и СТСБ, нощните линии да бъдат закрити, а дневния транспорт да бъде орязан за пореден път. Те определят позицията на синдикатите като крайно популистка, целяща разделяне на служителите и разрив между общественото мнение и исканията на водачите.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички