Заплатите в столичния градски транспорт се увеличават с 10%

Заплатите в столичния градски транспорт се увеличават с 10%
Източник: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Преди дни подписахме нов колективен трудов договор със Столичния градски транспорт, с което се договорихме заплатите на служителите да се увеличат с 10% от 1 февруари. По-високите си възнаграждения те ще получат през март. Това обяви на пресконференция председателят на комисията по транспорт и туризъм в Столичния общински съвет и председател на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова, предаде БГНЕС.

Вчера синдикалната организация на шофьорите на градския транспорт в столицата изпрати писмо до кмета Йорданка Фандъкова със седем искания.

Сред тях бяха значително увеличение на заплатите, бонус за всеки пропътуван километър и получаване на възнаграждение за периода на обучение на кандидатите за водачи в градския транспорт. Поискано бе още премахване на нощния транспорт, обслужван от Столичния автотранспорт, както и въвеждане на система за управление на трафика и обособяване на бус ленти в София.

Междувременно активистите от "Спаси София", които преди година събраха над 31 000 подписа за въвеждане на нощен транспорт в София, силно се противопоставиха на идеята на транспортните синдикати към “КТ Подкрепа”, КНСБ и СТСБ, нощните линии да бъдат закрити, а дневния транспорт да бъде орязан за пореден път. Те определят позицията на синдикатите като крайно популистка, целяща разделяне на служителите и разрив между общественото мнение и исканията на водачите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.