Трима от пострадалите при трагедията край Своге остават с опасност за живота

Трима от пострадалите при трагедията край Своге остават с опасност за живота
Източник: БГНЕС

Трима пациенти остават с опасност за живота след тежката катастрофа с автобус край Своге. Това заяви директорът на Института за спешна помощ „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов, предаде БГНЕС.

„Нещата са много динамични, пациентите се наблюдават. Надяваме се всичко да тръгне в правилната посока“, заяви проф. Балтов. Той припомни, че една от причините за възможни усложнения при лекуването е възрастта на пострадалите.

„Трима са с опасност за живота, но те се лекуват адекватно. Те са в изкуствена кома и на апаратно дишане. Имат тежки белодробни контузии", каза проф. Балтов и добави: „Предстоят им още наблюдения, а на и някои операции. На пациентката, която е в неврохирургия, ще й бъдат извършени допълнителни изследвания и най-вероятно й предстои оперативна интервенция в областта на лицевите кости. Останалите три пациентки остават в същото състояние. Те са на командно дишане и все още има опасност за техния живот. Остават стабилни и не се нуждаят от допълнително подпомагане на сърдечната дейност. Затова смятаме, че най-острият период е овладян”.

Той подчерта, че „Пирогов“ е мястото, където се прави всичко, което трябва за тяхното лечение“. Проф. д-р Балтов призова да се дари кръв за пострадалите при тежката катастрофа.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.