Порожанов: Плащанията за 2017 г. ще надхвърлят 2,8 млрд. лв.

Порожанов: Плащанията за 2017 г. ще надхвърлят 2,8 млрд. лв.
Източник: БГНЕС

През последните две седмици направихме много плащания. Вчера бяха оторизирани 236 млн. лева директни плащания за цялата страна. Това заяви на брифинг за финансирането в сектор земеделие през 2017 г. земеделският министър Румен Порожанов, предаде БГНЕС.

Като цяло плащанията за 2017 г. ще надхвърлят 2,8 млрд. лева. Само през последния месец без да слагаме плащанията по развитие на селските райони, имаме оторизирани и изплатени близо 820 млн. лева, като по-големите плащания от тях са именно плащането 636 млн. лева директни плащания, 73 млн. лева от предния ден. Това е отстъпката върху акциза. Заповедта за покриване на ставката е 40 ст. на литър газьол.

В момента ние сме изплатили 87% от тази ставка, останалите 13% ние ще платим до началото на следващата година, когато имаме нов лимит за бюджет, добави Порожанов.

И другото голямо плащане, което беше направено, това е по 8-те схеми за обвързано производство, които през 2016 г. са разработени, изпратени и одобрени от ЕК и направихме всичко възможно те да бъдат изплатени през настоящата година. По нея са изплатени в абсолютен размер 93 млн. лева – по 8-те схеми. Така че това са най-големите плащания през декември, каза още Порожанов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.