Милиардер купи най-скъпото жилище, продавано някога в САЩ (СНИМКА)


Милиардер купи най-скъпото жилище, продавано някога в САЩ (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

4379

Още през януари в САЩ бе извършена имотната сделка на годината - хедж фонд мениджърът и милиардер Кен Грифин купи мезонет в Ню Йорк за впечатляващата сума от 238 млн. долара. Това е най-скъпото жилище, продавано някога в страната, съобщава CNBC.

Грифин е основател и главен изпълнителен директор на Citadel. През последните няколко години той купи най-скъпите домове в Чикаго, Маями и Ню Йорк, а имотните му сделки надхвърлят 700 млн. долара. Тази седмица стана ясно, че е закупил и имот в Лондон на стойност 122 млн. долара, който е най-скъпата продажба в града от десет години насам.

Сделката за имота в Ню Йорк включва няколко етажа от новата жилищна кула на 79 етажа 220 Central Park South (високата сграда на снимката).

Апартаментът покрива четири пълни етажа и е с площ от около 2230 кв. м с гледки към Сентрал Парк, съобщават имотни експерти. Грифин закупил жилището неремонтирано и необзаведено, което означава, че дори след като е платил 238 млн. долара, той вероятно ще трябва да вложи милиони за дизайн, дострояване и обзавеждане на дома.

Предишният рекорд за най-скъпо жилище в САЩ беше за имение в Ийст Хемптън, щата Ню Йорк, за което хедж фонд мениджърът Бари Розенщайн плати 147 млн. долара през 2014 година.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички