Mercedes се отказва от двигатели на бензин и дизел

Mercedes се отказва от двигатели на бензин и дизел
Източник: Daimler

Още един голям автопроизводител обяви, че се отказва от разработката на двигатели с вътрешно горене. Това е концернът Daimler, част от който е и компанията Mercedes-Benz, съобщава Auto Motor und Sport, като се позовата на главния технически ръководител на германския производител Маркус Шефер.

Инженерът допълни, че новото поколение 6-цилиндрови редови двигатели, което концернът пусна наскоро за редица свои модели, в това число Mercedes-Benz E-Class и S-Class, е последното от този вид. И сега Daimler ще се насочи изцяло към електрически агрегати.

"Бъдещето принадлежи на електрическите технологии и затова преминаваме към създаването на електромотори за своите следващи модели. Ще удвоим усилията си в тази посока", обясни Шефер.

Все пак, той си остави отворена вратичка, като каза, че не е изключено тази стратегия да се промени след време и Daimler да се завърне към традиционните двигатели.

Основният производител в концерна - компанията Mercedes-Benz, вече се ориентира в развитието на електрическата си стратегия.

По-рано тази година беше показан електрическия кросоувър EQC, а предстои премиерата на още два модела на ток - минивана EQV и луксозния седан EQS.

Друга стъпка в тази посока е превръщането на производителя на малки градски автомобили Smart в изцяло електрически бранд.

Отказ от традиционните двигатели с вътрешно горене по-рано обявиха шведската компания Volvo, както и британският производител MINI, който е част от концерна BMW Group.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.