Китайските техгиганти правят тези 5 неща по-добре от Apple и Samsung


Китайските техгиганти правят тези 5 неща по-добре от Apple и Samsung
Снимка: iStock/Guliver

2175

Съревнованието между Apple, Samsung и китайските технологични компании става все по-ожесточено, особено откакто повече хора започнаха да си купуват китайски мобилни устройства. От сайта digital.bg смятат, че има определени неща, които компаниите от Поднебесната империя правят доста по-добре от конкурентите си. Например:

Бързо зарядно

Apple се похвали охотно, че новите модели на iPhone поддържат бързо презареждане. Уловката обаче е, че това е възможно само чрез специално зарядно, което трябва да се купи допълнително. Samsung и китайските компании не правят тази грешка и включват необходимото бързо зарядно в комплекта заедно с телефона. Някои от тях, като Xiaomi например, дори предлагат доста по-мощно зарядно, което прави зареждането още по-бързо. Малък детайл, но е от значение и прави впечатление на хората.

Защита за дисплея и кейс в комплекта

Докато за Apple и Samsung протекторите за дисплея и кейсовете са допълнителни екстри, китайските производители масово ги предлагат в комплект с телефоните си. В някои случаи дори протекторът е вече поставен на дисплея, а дори и по-евтините модели често идват в комплект със семпъл, но ефективен, прозрачен кейс. При положение, че тези аксесоари реално струват съвсем малко, за да се произведат, но се продават за доста големи суми, включването им в комплекта като малък жест, определено се харесва на потребителите.

Безжично зарядно в комплекта

Още един щрих, който някои китайски производители прилагат. Например Xiaomi за Mi Mix 3. Телефонът може да се презарежда безжично, като дори не е нужно да се купува специлано зарядно за целта. То е в комплекта и определено ще мотивира потребителя да използва тази функция, за която иначе надали би инвестирал поне $50, ако трябва да купува зарядното отделно.

Мощните батерии

Един детайл винаги прави впечатление в повечето китайски смартфони, дори и най-евтините. Те много често предлагат мощни батерии и имат много по-дълъг живот от по-популярните си конкуренти. Понякога животът на батерията е дори двоен спрямо еквивалентен модел. А това е доста важен фактор за много потребители, които биха предпочели по-мощна батерия вместо пет камери например.

Цената

Технологиите вече се развиха доста и дори хардуер от по-нисък или среден клас без проблеми се справя с всички ежедневни задачи. Освен това китайските компании често не използват класически маркетинг и дори не продават телефоните си в нормални магазини. Това им спестява разходи, което се отразява в още по-ниска цена на крайния продукт. Което го прави още по-привлекателен за хората, особено на фона на продължаващия възход на цените телефоните от висок клас.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички