Иво Прокопиев е обвинен в пране на пари

Иво Прокопиев е обвинен в пране на пари
Източник: БГНЕС

Софийска градска прокуратура е обвинила в пране на пари председателя на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" АД Иво Прокопиев и членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков, става ясно от съобщение на институцията.

Разследването е във връзка с изпълнението на концесионните договори с „Каолин“ АД, гр. Сеново.

В хода на разследването са назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне.

На 23.04.2018 г. е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ, заедно с материали от извършена проверка от Комисията.

В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване за пране на пари, касаещо продажбата на придобити от „Алфа Финанс Холдинг“ АД акции от капитала на „Каолин“ АД, представляващи 100% от капитала на „РМД Каолин 98“ АД.

Въз основа на проведените допълнителни действия по разследването са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД.

Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД Константин Ненов и Иван Ненков. Обвиняемите Прокопиев, Ненов и Ненков са с мерки за неотклонение „Подписка“.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.