БАБХ: Няма осъдително решение по жалбата на Генка Шекерова*

БАБХ: Няма осъдително решение по жалбата на Генка Шекерова*
Източник: Нова тв

Административният съд София-град не се е произнесъл с осъдително решение по жалба на Генка Шикерова, а е издал определение във връзка с прекратено административно производство поради неподписано от страна на репортера на Нова телевизия заявление за достъп до обществена информация, свързана с обезвреждането на страничните животински продукти. Това съобщават от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

От ведомството уточняват, че с определението си съдът е отменил решението, с което е било прекратено административното производство и е изпратил преписката на агенцията за произнасяне по заявлението. Ведомството няколко пъти уточнява, че заявлението „не е подписано от Генка Шикерова”.

По-рано от Нова телевизия съобщиха, че Генка Шекерова е осъдила Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) заради отказ на информация.

През юли Шекерова поиска информация за това как се изразходват 12 милиона лева държавна помощ за обезвреждане на животински трупове, както и данни за инсталациите за изгаряне. последва отказ от агенцията по храните. Журналистката изпрати общо 30 заявления за достъп във връзка с темата и получи 30 идентични отказа.

*Новината е обновена.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.