7 умения, които ще ви помогнат да получите повишение


7 умения, които ще ви помогнат да получите повишение
Снимка: Thinkstock

5066

Ако повишението в работата е една от главните ви цели за 2019 година, попаднали сте на правилното място. За да сте сигурни, че ще се придвижите нагоре в кариерното си развитие, трябва да се уверите, че притежавате дадени умения, които може би несъзнателно сте неглижирали до този момент. Ето върху какво трябва да се съсредоточите според някои от най-успешните мениджъри в света.

1. Сътрудничество

Ако искате да получите повишение, трябва да направите нещо много повече от фокусиране върху личните си задължения. Вашата способност за сътрудничество и работа в екип е също толкова важна, колкото и способността ви да работите самостоятелно.

2. Отдаденост

Хората, които харесват това, с което се занимават, обикновено са отдадени. Това означава, че ще вложат всичко, на което са способни, за да изпълнят дадена задача или проект.

3. Промяна

Промяната е движеща сила в много сектори, а кариерата е един от тях. Много е важно човек да е адаптивен към промените в живота, за да може да се развива. От друга страна, той самият трябва да умее да се променя.

4. Надеждност

Ако искате да получите повишение, трябва да покажете на шефа си, че винаги може да разчита на вас. Точност, инициативност и дружелюбност са качествата, които обхващат това понятие.

5. Силен дух

Никой не е перфектен - всички ние имаме неуспехи в някакъв момент от кариерата си. Но начинът, по който се справяте с грешките, може да ги превърне в нещо положително от гледна точка на корпоративното израстване.

6. Отворен диалог

Минавало ли ви е през ума да говорите с шефа си за целите, които преследвате и желанието ви за повишение? Това създава открит диалог и съвсем не е за пренебрегване.

7. Честност

Работете „прозрачно”, задавайте въпроси, когато не знаете нещо и не лъжете, защото честността е високо ценена от всички работодатели.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички