1/3 от населението на тази европейска страна се състои от милионери

1/3 от населението на тази европейска страна се състои от милионери

Къде пребивават голяма част от ултрабогатите в Европа? В Монако, разбира се.

От общо 38 300 души, които живеят в малката страна, около 12 200 (към 32%) са милионери. Това показва доклад на Knight Frank, цитиран от Business Insider.

Макар не всички да са с над милион в сметката, в Монако на практика няма бедни. "Управляващите реинвестират приходите от туризъм в общността, за да подобрят качеството на живот и да привличат още заможни личности да си купуват имоти там", казва Карин Адамс от Borgen Project, неправителствена организация, бореща се с бедността по света.

"Тези подобрения са насочени към чужденци с пари, но от тях се възползват и местните. Там бедност реално не съществува", допълва тя.

Монако привлича милионерите и заради репутацията си на данъчен рай (няма данък върху приходите). Плюс със сигурност е и приятният климат, както и множеството бляскави събития, които се провеждат там. 

Очаквано цените на имотите са доста високи. Малък едностаен апартамент в страната струва поне 1,6 млн. долара. По-големите жилища вървят между 2,2 и 22 млн. долара. Най-луксозните мезонети могат да достигнат и цена от 55 млн. долара.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.