От четвъртък акционерите на Facebook ще могат да продават


От четвъртък акционерите на Facebook ще могат да продават
Снимка:

397

Повече от 270 млн. акции на Facebook акции може да бъдат продадени от четвъртък, когато приключва периодът, през който акционерите не можеха да продават.

Компанията посочи, че е предвидила няколко такива периода на блокиране, които имат за цел да избегнат твърде големия брой акции на пазара. Първият такъв период изтича на 16 август, съобщава агенция БГНЕС. Общо около 1.9 млрд. акции може да бъдат продадени през следващите 9 месеца. Тази първа вълна акции на пазара е от хора, които вече са притежавали акции в момента на излизането на Facebook на борсата, обяснява анализаторът Скот Кеслър от компанията S&P Capital IQ.

Такива например са Microsoft, Accel Partners, Tiger Global Management, банка Goldman Sachs, както и Питър Тийл, член на управителния съвет на Facebook.

Самият собственик на компанията Марк Зукърбърг няма право да продава свои акции до есента. Ако има големи продажби на наши акции, цената може да падне, предупредиха от компанията.

Акциите на Facebook вече спаднаха от излизането й на борсата в началото на май на 38 долара. Те се установиха днес на 21,08 долара, след като бяха спаднали в началото на месеца под 20 долара. Покачването на цената е във връзка с падането на забраната за продажба.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75789
  • GBP
    1
    2.32069
  • JPY
    100
    1.25648
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички