Три въпроса за здравословното хранене


Три въпроса за здравословното хранене
Снимка:

17222

1. Кои са най-честите болести, причинени от неправилното хранене?

Повечето здравословни проблеми се дължат на неправилно хранене: 62% от раковите заболявания, 45% от случаите на затлъстяване и 38% - от болестите, свързани с високото кръвно налягане (инфаркти, инсулти, атеросклероза). Правилното хранене зависи не само от това какво с какво се храним, а и от това как приготвяме храната.

Zepter препоръчва да се готви без вода (тя извлича питателните съставки на храната) и без мазнина (за да няма излишни калории и холестерол). Добре е да се готви в подходящи съдове - в които храната не загаря и които запазват нейния вкус и полезните хранителни вещества.

2. Как да приготвяме храната, така че тя да е хем здравословна, хем вкусна?

2.1. Без вода - тя извлича ценните питателни съставки на храната:

2.2. Без мазнина - за да няма излишни калории и холестерол

2.3. В подходящи съдове

Готвенето с продукти, чиито произход не знаем, в съдове на Zepter със сигурност няма да има същите резултати като при готвене с био продукти. Резултатите обаче при приготвяне на храна с еднакъв произход биха били 100% различни при готвене с Zepter, дори само поради не добавянето на подправки, мазнини и сол (без да броим патентованите технологии на компанията, които запазват вкусовите качества на храната).

3. С кое съдовете на Zepter са единствени по рода си?

Zepter създава патентована технология за здравословно приготвяне на храна без вода, мазнина и сол, с която се запазват витамините, полезните хранителни вещества, както и вкусовите  качества  на храната. Компанията разработва съдове с трипластово акутермично компактно дъно от неръждаема стомана (Zepter Metal 316 L). Това е специална сплав от хром, никел и молибден, използвана и в медицината и индустрията. Дъното е компресирано чрез преса, която упражнява 2000 тона налягане, а не е лепено или споявано. То се нагрява бързо и равномерно. Съдовете се загряват, след което подаването на енергия се изключва.

Съдовете за готвене на Zepter се различават по:

  • патентования термоиндикатор - контролира процеса  на готвене без да е необходимо да се вдига капака
  • патентованото тройно акутермично компактно дъно Zepter (ZAC) - представлява сърцето на Zepter системата за приготвяне на здравословна храна; неразрушимо е, не се деформира при употреба; за всякакви източници на нагряване;
  • топлоизолиращите дръжки  - безопасни; не се загряват
  • ръбове на съда - подпомагат процеса на кондензацията и не позволяват разливане
  • патентован капак - запечатва херметически съда и осигурява протичането на „затворен цикъл"; с него всеки  готварски съд на Zepter е като съд за готвене под налягане.

Етажната система на Zepter е търсена, защото е доста практична (за домакинствата с двама до четирима човека). В нея могат да се приготвят едновременно например 3 ястия само на един котлон. Тя спестява до 60% от енергията, необходима за приготвянето на едно ястие. А часовете, които прекарваме около печката, намаляват с почти 80%.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.87844
  • GBP
    1
    2.35062
  • JPY
    100
    1.21601
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички