1. Кои са най-честите болести, причинени от неправилното хранене?
Повечето здравословни проблеми се дължат на неправилно хранене: 62% от раковите заболявания, 45% от случаите на затлъстяване и 38% - от болестите, свързани с високото кръвно налягане (инфаркти, инсулти, атеросклероза). Правилното хранене зависи не само от това какво с какво се храним, а и от това как приготвяме храната.
Zepter препоръчва да се готви без вода (тя извлича питателните съставки на храната) и без мазнина (за да няма излишни калории и холестерол). Добре е да се готви в подходящи съдове - в които храната не загаря и които запазват нейния вкус и полезните хранителни вещества.
2. Как да приготвяме храната, така че тя да е хем здравословна, хем вкусна?
2.1. Без вода - тя извлича ценните питателни съставки на храната:
2.2. Без мазнина - за да няма излишни калории и холестерол
2.3. В подходящи съдове
Готвенето с продукти, чиито произход не знаем, в съдове на Zepter със сигурност няма да има същите резултати като при готвене с био продукти. Резултатите обаче при приготвяне на храна с еднакъв произход биха били 100% различни при готвене с Zepter, дори само поради не добавянето на подправки, мазнини и сол (без да броим патентованите технологии на компанията, които запазват вкусовите качества на храната).
3. С кое съдовете на Zepter са единствени по рода си?
Zepter създава патентована технология за здравословно приготвяне на храна без вода, мазнина и сол, с която се запазват витамините, полезните хранителни вещества, както и вкусовите качества на храната. Компанията разработва съдове с трипластово акутермично компактно дъно от неръждаема стомана (Zepter Metal 316 L). Това е специална сплав от хром, никел и молибден, използвана и в медицината и индустрията. Дъното е компресирано чрез преса, която упражнява 2000 тона налягане, а не е лепено или споявано. То се нагрява бързо и равномерно. Съдовете се загряват, след което подаването на енергия се изключва.
Съдовете за готвене на Zepter се различават по:
- патентования термоиндикатор - контролира процеса на готвене без да е необходимо да се вдига капака
- патентованото тройно акутермично компактно дъно Zepter (ZAC) - представлява сърцето на Zepter системата за приготвяне на здравословна храна; неразрушимо е, не се деформира при употреба; за всякакви източници на нагряване;
- топлоизолиращите дръжки - безопасни; не се загряват
- ръбове на съда - подпомагат процеса на кондензацията и не позволяват разливане
- патентован капак - запечатва херметически съда и осигурява протичането на „затворен цикъл"; с него всеки готварски съд на Zepter е като съд за готвене под налягане.
Етажната система на Zepter е търсена, защото е доста практична (за домакинствата с двама до четирима човека). В нея могат да се приготвят едновременно например 3 ястия само на един котлон. Тя спестява до 60% от енергията, необходима за приготвянето на едно ястие. А часовете, които прекарваме около печката, намаляват с почти 80%.
Коментари