През последните две седмици цената на яйцата пада и вече е 0,29 лева за брой, отчетоха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
От средата на февруари започна рязко поскъпване на яйцата, като през първата седмица на март бяха достигнати пикови за последните години стойности - 0.33 лв за брой.
През март спрямо февруари захарта поевтинява с 2.3 на сто. Поскъпване спрямо предходния месец с около 2 - 3 процента е регистрирано при брашното, олиото и фасула. Скок с около 2 - 3 на сто има при свинското и пилешкото месо, малотрайните колбаси и каймата.
В началото на пролетта се наблюдава понижение на цените на повечето зеленчуци и плодове. Спад е отчетен при оранжерийните краставици и домати (6 - 11 на сто) и при цената на чесъна, зелената салата и зелето (3 - 6 на сто).
От Държавната комисия по стоковите борси и тържищата отитат още, че цените на повечето зеленчуци през тази година са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.
Коментари