Край на водата в пилешкото


Край на водата в пилешкото
Снимка:

382

Съдържанието на влага в пилешки продукти, произведени у нас, да бъде до 4.3%, предвижда новата наредба на Министерството на земеделието и храните за птичето месо.

Това съобщи в сутрешния блок на Радио Фокус Венцеслава Тасева, зам.-изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните.

По думите й, потребителите ще престанат да купуват месо с голямо количество вода.

С наредбата се регламентира, че са забранени всякакви добавки към месото. Съставките, които досега се влагаха, спомагат при технологичната обработка на месото да може да се задържи водата в него. Наредбата ще влезе в сила от 20-ти януари и в нея има много ясна регламентация, за да може потребителят да се ориентира от етикета, който е задължително да се чете при пазаруването.

Венцеслава Тасева каза още, че в момента съдържанието на вода в пилешките продукти на пазара е над 5.5% и допълни, че новата наредба ще регламентира само количеството вода, което се съдържа в продуктите да е тази, която физиологично се съдържа в птичия труп, без да бъде добавяна вода при обработката му.

  • Етикети:

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.87844
  • GBP
    1
    2.35062
  • JPY
    100
    1.21601
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички