САЩ пред нова рецесия?


САЩ пред нова рецесия?
Снимка:

314

"Бюджетната скала" - неизбежното затягане на коланите, което се очертава за началото на 2013 г., ще принуди американците да консумират по-малко, съобщава днес АФП, като се позова на изявление на Белия дом.

Ако Конгресът, чиито две камари са контролирани от републиканците и администрацията на президента демократ Барак Обама, не се споразумее до 2 януари, срокът на отстъпките при данъците ще изтече и ще влязат в сила драстични орязвания на бюджета.

Икономисти предупредиха за опасност първата икономика в света да изпадне отново в рецесия след такъв шок и днес кръгът от икономически съветници на Обама навлезе в детайли.

"При такива увеличения на данъците... потребителите ще могат да изразходват 200 милиарда долара по-малко" от предвиденото за 2013 г., докато "потреблението на домакинствата представлява базата на нашата икономика, допринасяйки с над две трети от увеличаването на Брутния вътрешен продукт след края на рецесията през 2009 г." - гласи докладът на експертите.

"В момент, когато наближава сезонът на празниците, търговският сектор не може да си позволи заплаха от увеличения на данъците при средната класа", уверяват икономическите съветници на президента Барак Обама.

Според тях "бюджетната скала" ще се изрази в увеличаване на данъците средно с 2200 долара годишно за едно типично 4-членно семейство.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75159
  • GBP
    1
    2.33087
  • JPY
    100
    1.2142
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички