Ръстът на САЩ губи скорост


Ръстът на САЩ губи скорост
Снимка:

2919

В Бежовата книга на американската централна банка бе записано, че възстановяването на американската икономика леко губи скорост.

Това потвърждава очертаната от президента на Федералния резерв Бен Бернанке картина на икономическата ситуация на страната, предаде АФП.

"Икономическата дейност като цяло продължава да е в растеж със слабо до бавно темпо през юни и началото на юли", се казва в доклада за икономическата конюнктура в САЩ, който се публикува на всеки 6 до 8 седмици.

Тонът на документа е по-малко обезкуражаващ отколкото при предишното издание, където Федералният резерв отбеляза бавен темп на растеж.

Пред Сената ден по-рано Бернанке обясни, че растежът през пролетта се е забавил още, след като през първото тримесечие е достигнал едва 1.9%. Според него при настоящото състояние на нещата растежът може да се засили, но леко.

Според Бежовата книга производството, което е основен двигател за икономическото възстановяване, започнало преди три години "продължава леко да се повишава в повечето райони".

Федералният резерв отбелязва също в доклада и също такова леко повишаване и на продажбите. Конюнктурата продължава да се подобрява в областта на строителството и вторичния пазар на жилища в цялата страна. В сектор финанси се отбелязва леко увеличение на броя на кандидатстващите за заеми в по-голямата част на страната.

Инфлацията остава "умерена" и инфлационният натиск е намалял в контекста на намаляването на цените на енергията. Твърди се и че заетостта леко се е увеличила в повечето райони на страната спрямо данните от предишния доклад.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75789
  • GBP
    1
    2.32069
  • JPY
    100
    1.25648
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички