Кунева: Вървим по стъпките на Гърция


Кунева: Вървим по стъпките на Гърция
Снимка:

529

Трябва да сме готови за една голяма катастрофа. Тази катастрофа се нарича българска статистика, данните на която се манипулират и когато това се разбере в Брюксел, ще настъпи истинска катастрофа. Вижте какво се случи в Гърция.

За това предупреди на среща с гражданите на Асеновград председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева.

Тя подчерта, че в момент, когато страната е раздирана от безработица и липса на заетост, се тръби, че сме се изкачили с 12 места в таблицата за конкурентоспособност.

Това е отвратителна лъжа, защото става дума за икономиката на България. Има една лента, за която премиерът няма да съобщи, че е прерязал. Това е лентата, с която той откри един град с 286 000 жители, градът на хората, загубили работа в последните години, каза Кунева и изчисли, че ако всеки един от тях има 3-членно семейство, то засегнатите от изчезването на работни места българи, са най-малко 600 000.

Това не може да ни остави спокойни. Вместо от сутрин до вечер управляващите и опозицията в парламента да търсят заедно решение, “мръсната" коалиция в Народното събрание се храни от скандали и хвалби. Какво да направим с нашата икономика? Първо да си кажем диагнозата, да си кажем откъде има резерви за растеж. Нашето предложение е да пазим малките и средните предприятия и потребителите, очерта част от приоритетите пред партията Кунева.

“Движение България на гражданите” ще работи за декриминализиране на икономиката, разбиване на монополите във всички сектори, либерализация на енергийния пазар, повишаване на производителността на труда.

Бих свалила ДДС на лекарствата и учебниците и някои храни, както е в Германия. Бих го направила на петата година, защото първите 3 трябва да запушим пробивите в данъчната администрация. В момента тече като решето, а контрабандата е във висините, разясни други от идеите на икономическия екип на Движението Кунева.

 

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75316
  • GBP
    1
    2.32967
  • JPY
    100
    1.226
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички