Каним индийски инвестиции


Каним индийски инвестиции
Снимка:

416

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов представи пред повече от 40 индийски бизнесмени предимствата на България като инвестиционна дестинация, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ.

Сред присъстващите имаше предприемачи от фармацията, енергетиката, туризма, текстилната индустрия, производството на храни и др.

По време на двустранните разговори индийските мениджъри изтъкнаха плюсовете на страната ни като притегателно място за инвестиции заради най-ниските данъци в ЕС, квалифицираната работна ръка и все по-нарастващата популярност в страната на традиционния и специализираните форми на туризъм.

Представителите на бизнеса разказаха примери за успешната си дейност в България в различни области – аутсорсинг в сферата на IT, селско стопанство, лека промишленост, туристически услуги и др.

Визитата на зам.-министър Маринов в Индия е по повод 7-ото международно военно изложение "ДЕФЕКСПО Индия 2012" (DEFEXPO INDIA 2012 - Land, Navaland Internal Security Systems Exhibition), което се открива на 29 март 2012 г.

България ще бъде представена от девет фирми от отбранителната индустрия. Организатор на изложбата е индийското Министерство на отбраната, а съорганизатор - FICCI.

Визитата на Маринов в Индия ще продължи със срещи с представители на военното министерство, FICCI и Министерството на търговията и индустрията.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76249
  • GBP
    1
    2.31959
  • JPY
    100
    1.22854
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички