Франция се размина на косъм с рецесия


Франция се размина на косъм с рецесия
Снимка:

430

Икономиката на Франция успя да отбележи нулев растеж през второто тримесечие на годината, с което надмина очакванията на експертите за лека рецесия, съобщи агенция БГНЕС.

В първата си кратка прогноза за представянето на икономиката през периода от април до юни националният статистически институт обяви, че растежът е бил нулев.  По този начин тя опроверга прогнозите на голям брой икономисти, в това число и на тези от централната банка, които предвиждаха Франция да изпадне в рецесия вследствие на кризата в еврозоната.

Междувременно Берлин обяви, че най-голямата икономика в Европа – германската, е нараснала с едва 0,3 на сто през второто тримесечие благодарение на увеличилия се износ и силното вътрешно търсене. Въпреки това растежът е бил осезаемо по-слаб от 0,5-те процента през първото тримесечие, което до голяма степен се дължи на ефектите от дълговата криза на континента.

Очаква се по-късно днес Евростат да представи прогнозата си за състоянието на еврозоната, която отчете нулев напредък през периода от януари до март. 

През изминалата седмица властите в Рим отбелязаха, че изминалото второ тримесечие на 2012 е имало отрицателен икономически растеж от 0,7 процента.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички