Борисов спира местенето на митниците


Борисов спира местенето на митниците
Снимка:

383

Централата на Агенция "Митници" засега няма да се мести в Русе, обяви премиерът Бойко Борисов в Русе.

Изненадващо Борисов опроверга изявлението на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, който ден по-рано, отново в крайдунавския град, анонсира преместването на централата на митниците до месец-месец и половина.

Премиерът определи идеята на Дянков за децентрализацията на основните агенции и институции като правилна по принцип, но засега тя спира само до преместването на някои от тях в Пловдив, Варна и Бургас.

Местенето на митниците е една по-тежка реформа и ще струва много пари, затова ще го правим следващите години. Сега няма да местим агенцията, защото всички пари, които спестяваме в момента и които трябва да са от порядъка поне на 800 млн. лв., са да можем догодина да вдигнем и пенсиите, и минималните работни заплати, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

Според него такава реформа е нужна, но трябва да се осъществи по-плавно. Той не е притеснен от протеста на митничарите и решението да не се мести централата на агенцията не е свързано с това.

Аз не искам по никакъв начин да успокоявам митничарите, работата им е да работят и да увеличават приходите, защото ми трябват пари за пенсии и заплати. Последно заради тях правя това изказване. Просто парите за една подобна реформа, за пренасянето на две централи със сграда са много и ще стане най-вероятно едва след няколко години, добави още Борисов.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75316
  • GBP
    1
    2.32967
  • JPY
    100
    1.226
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички