Борисов: Барозу с удоволствие коментира случващото се в България


Борисов: Барозу с удоволствие коментира случващото се в България
Снимка:

501

Президентът Барозу каза, че с удоволствие коментира това, което се случва в България.

Това посочи днес пред журналисти в Бургас премиерът Бойко Борисов по повод вчерашното изявление на председателя на Европейската комисия.

Припомняме, че Комисията препоръча Германия и България да бъдат извадени от „черния списък” на страните, които са заплашени от санкции заради прекомерен дефицит.

Борисов коментира свършеното от България до момента  по препоръките дадени от Брюксел.

150 милиона лева чакат за младежката безработица. Всеки, които иска да дойде шест месеца да го обучаваме и да му плащаме за това, че го обучаваме плюс осигуровките, обясни премиерът, цитиран от Радио Фокус Бургас.

За образованието това е процес, който резултатът го дава след 10 години.

Не случайно в доклада на Барозу вчера, освен, че толерира изваждането ни от процедурата за свръхдефицит, това, че добре работим в пенсионната реформа, в усвояването на еврофондовете 20 пъти повече от предишното правителство е и препоръката да ги увеличим, което аз ви го гарантирам, че ще стане, каза Борисов.

  Сега с плащането на метрото, „Тракия”, „Марица”, „Струма”, „Дунав мост” 2, южната дъга ние ще отидем догодина на 85% минимум от еврофондовете и това е факт.

Той ни направи препоръки за здравеопазването. Четири министри смених, защото имаме съмнения и досега не е налучкана точната формула и ние се задоволихме с това само да дадем максимално много пари за всички времена в здравеопазването тази година 3.5 млрд. лева, каза Борисов.

Другата основна забележка и препоръка е била в икономиката.

Смених министъра. Това, което наблюдавате, че правим 1 млрд. в „Конкурентоспособност” завчера за тези 270 фирми, които първи бяха готови за по над 300 000 лева за всяка една от тях, а един млрд. чакат да дойдат да ги вземат.

Министър Дянков има особена заслуга, че съумя едновременно с критиките да направи така, че с Агенция „Митници” да се поставят тези близо 300 измервателни уреди и това го няма никъде 24 часа онлайн всеки прибор в този завод праща резултатите си в Агенция „Митници”, каза още Борисов.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75159
  • GBP
    1
    2.33087
  • JPY
    100
    1.2142
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички