Търсим повече свобода при избор на депозит


Търсим повече свобода при избор на депозит
Снимка:

586

 В периоди на криза, постоянни промени и несигурност, потребителите често имат спешна нужда от допълнителни средства.

В тези условия депозитните продукти, които предлагат повече свобода, стават все по предпочитани на банковия пазар у нас.

Клиентите имат различни нагласи и предпочитания, които се променят в зависимост от различни обстоятелства, и това е напълно логично във времена на криза и несигурност, коментира за Expert.bg Василеос Харисис, директор клонова мрежа и отдел Депозити в банка Пиреос.

Банката отчита засилен интерес към новия депозит „Аз избирам” именно заради свободата на избор, която предоставя.

Има 5 различни честоти за получаване и теглене на натрупаната лихва, от които клиентите могат да избират най-подходящата за тях, включително опцията „при поискване”. Тази опция за получаване на лихва не се предлага от никоя друга банка или продукт на пазара, обясни Харисис.

Лихвеният процент при депозитa е 6.5% за суми в лева, 5.85% - в евро, и 4% - в щатски долари. Минималната сума за откриване на депозит е съответно 3 000 лева, 1 500 евро или 1 500 щатски долара.

През последните 2 години лихвите по депозитите на българския пазар бавно намаляват, разбира се с някои изключения, отчитат от банката.

Харисис прогнозира, че през следващите 3 до 6 месеца положението им ще се задържи стабилно на настоящите нива.

По отношение на фирмените депозити, той отбеляза, че не се наблюдава превес на отделни сектори.

Някои компании намаляват обема на средствата си в Банката към средата на всеки месец заради регулярни плащания като например ДДС, социални осигуровки, заплати, и т.н. След приключването на тези плащания те увеличават отново сумите по депозитите, отчете Харисис.

Банката предлага различни депозитни решения за фирми – overnight депозит, седмичен, както и всички познати срочности от 1 месец до 24 месеца. Лихвите варират в зависимост от избрания срок на депозита.

Много компании предпочитат нашата депозитна програма „Кеш мениджър за фирми”, която представлява гъвкава комбинация от разплащателна сметка и оvernight депозит и предоставя на нашите партньори възможността свободно да използват парите си през деня и да получат лихва през нощта. В момента лихвите по програма „Кеш Мениджър за фирми” са 3.00% в лева, 2.20% в евро и 2.00% в USD, уточни Харисис.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76249
  • GBP
    1
    2.31959
  • JPY
    100
    1.22854
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички