Руската ВТБ Капитал стъпи у нас, инвестира във Виваком


Руската ВТБ Капитал стъпи у нас, инвестира във Виваком
Снимка:

777

Руската компания ВТБ Капитал (VTB Capital), която днес обяви стъпването си на българския пазар, е заинтересована да стане финансов инвеститор в българския мобилен оператор Виваком.

Изпълнителният директор на ВТБ Капитал Атанас Бостанджиев обяви, че компанията и българската Корпоративна търговска банка са направили съвместна оферта с Морган Стенли.

Заинтересовани сме от Виваком като финансови инвеститори. Направихме предварителна оферта и участваме активно в процеса, който се ръководи от Морган Стенли, сподели Бостанджиев пред Ройтерс, информира БГНЕС.

Вярвам, че през следващия месец ще има някакво развитие. Но това е доста сложен процес, отбеляза още той.

Междувременно близки до телекома източници разкриха, че интерес към сделката има и турската Тюрксел. Според тях гигантът от южната ни съседка оценява Виваком на близо 1,4 млрд. долара, но официално решение ще се вземе по-късно през седмицата, след среща на Управителния съвет.

ВТБ Капитал официално обяви днес навлизането си на българския пазар.

За изпълнителен директор е избран бившият финансов министър от правителството на НДСВ Милен Велчев. Той ще докладва директно на Атанас Бостанджиев, който е изпълнителен директор за Великобритания и за целия международен отдел на компанията.

Компанията предлага пълен обхват от инвестиционни банкови продукти и услуги на руски и международни клиенти. Фокусът на дейността й е върху операции на дълговия пазар, пазара на акции и глобалните стокови пазари, инвестиционен мениджмънт и управление на активи, консултации за клиенти в областта на M&A и въвеждане на основните инвестиционни възможности.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75159
  • GBP
    1
    2.33087
  • JPY
    100
    1.2142
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички