Италия облекчава данъчната тежест върху бизнеса


Италия облекчава данъчната тежест върху бизнеса
Снимка:

488

Италианското правителство предвижда да въведе мерки за облекчаване на данъчната тежест върху компаниите. Също така ще бъде създаден специален орган, който да търси нови възможности за съкращаването на бюджетните разходи, заяви италианският министър на икономиката Фабрицио Сакомани, предаде БГНЕС.

Новите мерки ще влязат в сила тази есен. Властите също така планират да активизират борбата с укриването на данъци и разчитат през тази година да съберат неплатени налози от миналите години в размер на 12 млрд. евро.

Министърът на икономиката на Италия обаче призна, че новите усилия за стимулиране на икономическия растеж могат да станат жертва на поредната политическа нестабилност в страната заради съдебното преследване на бившия премиер и ключов коалиционен партньор в управляващата коалиция Силвио Берлускони.

Сакомани, който по-рано беше директор на националната банка, отбеляза, че свежите инвестиции на компаниите, съкращаването на напрежението в еврозоната и износа са помогнали за подема на италианската икономика през това лято. Той е убеден, че като цяло Италия може да възобнови икономическия си растеж през четвъртото тримесечие на 2013 след спад продължил цели осем тримесечия.

"Не става дума за темпове на растеж, които ще ни позволят да се върнем на нивата отпреди кризата. Но има редица индикатори - от данните за данъчните постъпления до показателите за бизнес доверие, които се подобряват", каза Сакомани.

През второто тримесечие на 2013 италианският БВП се сви с 0,2% в сравнение с предходното тримесечие. В периода от 2007 до 2012 италианската икономика се срина със 7%, демонстрирайки едни от най-лошите резултати в Европа.

 

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76249
  • GBP
    1
    2.31959
  • JPY
    100
    1.22854
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички