Доходът от депозит продължава да пада


Доходът от депозит продължава да пада
Снимка:

411

През изминалия месец юни банките продължиха тенденцията за понижение на лихвите по депозити, отчитат анализаторите от Моите пари в редовния си месечен обзор на банковия пазар.

Въпреки това, официалната статистика отчете ръст в привлечените средства от граждани и домакинства. На месечна база увеличението беше с 300 млн. лв., а за цялата банкова система с 20 млн. лв. (данните са към май 2012 г.).

Разбира се, не липсваха нови промоционални предложения, но те вече се срещат все по-рядко. Активността като цяло по отношение на промени по срочни депозити беше умерена, но по-висока от предходния месец, посочват от Моите пари.

Почти нулева беше активността на банките по отношение на нови предложения за жилищни кредити. Отново с изтичане на месеца изтекоха промоционални условия, като почти всички от тях бяха продължени – основно до края на септември.

Станахме свидетели и на края на две промоции, които не бяха подновени. Една единствена банка предложи по-изгодни условия по своите продукти и с това се изчерпаха новостите в този сегмент от кредитирането.

Тенденцията на ниска активност на банките при потребителските кредити бе прекъсната и през юни две банки успяха да представят нови, по-изгодни условия по своите продукти.

 

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75159
  • GBP
    1
    2.33087
  • JPY
    100
    1.2142
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички