Американското правителство съди Банк ъф Америка за измами


Американското правителство съди Банк ъф Америка за измами
Снимка:

528

Правителството на САЩ е завело две съдебни дела срещу Банк ъф Америка заради измами с ипотечни ценни книжа на стойност 850 млн.долара, съобщава BBC. По повода американският министър на правосъдието Ерик Холдър заяви, че правителството иска „справедливост за жертвите на измамата”. От Банк ъф Америка отрекоха обвиненията, подчертавайки, че „ипотеките са били продадени на опитни инвеститори.”

От американското правосъдно министерство обаче твърдят, че трезорът „съзнателно е подвел инвеститорите относно качеството и сигурността на инвестицията, която правят.” Става въпрос за вложение в ипотечни ценни книжа, познати като BOAMS 2008-A.
При издаването си през 2008 г. книжата са били на стойност 850 млн.долара. Заради кризата обаче цената им е паднала значително. Това е довело до загуби от близо 100 млн. долара за инвеститорите. От Банк ъф Америка обаче твърдят, че поевтиняването на книжата не е било по тяхна вина.

Наскоро Банк ъф Америка обяви сключването на редица споразумения. В тях се включват споразумения на стойност 8,5 млрд.долара за подобен случай с ипотечни ценни книжа, както и договорка за 1,6 млрд. долара с компанията MBIA, която се занимава със застраховане на облигации.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76249
  • GBP
    1
    2.31959
  • JPY
    100
    1.22854
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички