Печалбата на американски петролен гигант се сви


Печалбата на американски петролен гигант се сви
Снимка:

533

Спад на печалбата с близо 10% е регистрирала през второто тримесечие американската петролна и газова компания "КонокоФилипс", предаде БГНЕС. Така спечеленото от дружеството се равнява на 2,05 млрд. долара или 1,64 долара на акция. През същия период на 2012 г. печалбата беше 2,27 млрд. долара или 1,8 долара на акция.

Продажбите за тримесечието на "КонокоФилипс" са намалели с 4,7% до 14,1 милиарда долара, съобщава "Блумбърг". Компанията планира да разпродаде част от активите си, за да се концентрира върху най-печелившите находища. Според изчисленията на "Коноко", печалбата от продажбата на активите в Алжир и Нигерия, а също така делът в находището Кашаган в Казахстан, може да достигне 9 милиарда долара.

Темповете на добив на нефт от тези находища, които не са обявени за продан, през април-юни достигнала 1,51 милиона барела петролен еквивалент дневно, което е по-високо от първоначалните прогнози на компанията. На фона на тези резултати годишната прогноза беше повишена до 1,53 милиона барела дневно.

В отчета на "КонокоФилипс" за изминалото тримесечие не са включени доходите от преработващия клон, който през миналата година беше отделен в специална компания "Филипс 66". Делът на този клон в печалбата на "Коноко" за второто тримесечие на миналата година беше 534 млн. долара.

Снимка: архив.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75316
  • GBP
    1
    2.32967
  • JPY
    100
    1.226
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички