Производството на гръцки зехтин - под заплаха?


Производството на гръцки зехтин - под заплаха?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

5748

Зехтинът лежи в основата на гръцкото земеделие и хранително-вкусова промишленост, но потокът му се забавя в момента, тъй като фермерите отказват да го продават със заплащане по банков път, пише The Independent.

„Искат заплащането да е в брой, иначе предпочитат да запазят маслините за себе си. А компанията няма достатъчно пари в наличност, за да плаща на маслинопроизводителите“, каза Крис Димизас, директор на пелопонеската фабрика за зехтин Greekpol.

Производството на маслиново олио е заплашено заради това, че банките в Гърция затвориха врати миналата седмица. Повече от половин милион гърци отглеждат маслини, най вече в малки семейни стопанства и се страхуват от евентуални банкови фалити.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.85809
  • GBP
    1
    2.3487
  • JPY
    100
    1.20337
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички