Делян Пеевски: Ще подкрепим партийната субсидия да е 0 лева


Делян Пеевски: Ще подкрепим партийната субсидия да е 0 лева
Снимка: БГНЕС

3731

Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лев партийна субсидия, но ще подкрепим тя да е 0 лева. Това каза народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти във връзка с партийната субсидия.

"Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране, да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори", каза Пеевски.

На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски посочи, че 1 лв. е фалит на партиите. "Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите", допълни още Пеевски. 

"За намаляването на ДДС-то първо ще направим консултации - ако има реално поевтиняване за потребителите го искаме, ако няма - няма смисъл", каза още Пеевски.

"Радваме се, че управляващите ни чуха за детските градини. Това ще се случи. Искаме безплатни детски градини и финансиране на нови детски градини. Чуха ни с ДДС-то на книгите, оттам нататък продължаваме с хляба и лекарствата, ако ще има резултат за гражданите", уточни още Пеевски.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че днес са първите консултации с фармациите по отношение на идеята за намаляване на ДДС ставките на лекарствата.

"Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените. Утре от 10.00 ч. пак тук са консултациите с тези, които се занимават с производството на хляб", допълни още Цонев.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички