Видове бързи кредити


Видове бързи кредити
Снимка: iStock

1834

Често хората прибягват до тегленето на бърз кредит, за да покрият неочаквани разходи като повреден автомобил, счупен телефон, по-висока сметка за ел. енергия или здравословни проблеми. В случай че не можете да разчитате на странични доходи, вземането на заем може да е вашето финансово решение в момент на затруднение. В тази статия ще ви запознаем с основните видове бързи кредити, които могат да решат проблемите ви от това естество. Те са изключително разнообразни и могат да бъдат с най-различни условия. Например някои бързи кредити се отпускат само за 30 дни, докато други са за срокове от няколко месеца. Всеки вид кредит си има неговите особености и положителни черти. Нека да видим какви са те.

Бърз кредит без поръчител

Бързи кредити без поръчител Vivus са удобни за много хора, защото не се налага да намесват близки и приятели в ролята на гарант. Съответно заемодателят е този, който носи цялата отговорност по кредита.

При тегленето на такъв заем минималната и максималната стойност варират от 50 лв. до 1500 лв., като всяка фирма определя сама лимитите. Потребителят има свободата да избере колко продължителен да е срокът за погасяване, въпреки че има лимит - до 30 дни.

В повечето случаи небанковите кредитни институции предлагат онлайн калкулатор, с помощта на който всеки може да изчисли общата сума и лихвата за изплащане в края на погасителния период. Предвидимостта и прозрачността дават спокойствие и сигурност на клиента.

Бърз кредит без трудов договор

Ако сте останали временно без работа и имате нужда от средства, за да покриете разходите си, може да изтеглите малък кредит. Изисква се да имате някакъв доход, с който впоследствие да можете да покриете заема. Процедурата е проста.

Всичко се случва с попълване на формуляр в сайта на фирмата, където трябва да въведете личните си данни. Не е необходимо да посещавате офис на кредитора. Получавате бърз отговор чрез имейл или телефонно обаждане, а сумата се превежда по избрания от вас начин. Така спестявате време и досадно висене по опашки. За повече информация може да прегледате: https://www.vivus.bg/blog/barzi-krediti-bez-trudov-dogovor

Бърз кредит без доказване на доход

Друга разновидност на бързите кредити, и особено на тези без трудов договор, са кредитите без доказване на доход. Свикнали сме да си мислим, че за да можем да изтеглим заем, трябва непременно да сме наети на работа и да притежаваме трудов договор на пълен работен ден. Само че непредвидените ситуации се случват на всеки, независимо дали има постоянна работа или не.

Хубавото на фирмите за бързи кредити е, че те са много по-гъвкави от банките и дават възможност на потребителите да получат средства без доказване на доход. За целта е необходимо да имате българско гражданство и да сте навършили пълнолетие. Не се изискват поръчители.

Разбира се, важно е да имате някаква форма на доход - било то проекти на свободна практика или майчинство. Добрата кредитна история също е от значение. Имайте предвид, че такива кредити се вземат по-трудно. И все пак не пречи да опитате.

Бърз кредит веднага

Ако ви остават няколко дни до заплата и изникнат непредвидени разходи, вземането на бърз кредит на момента може да ви измъкне от финансовото затруднение. Вместо да искате пари назаем от свои близки и приятели, може да получите средства до 30 минути след регистрация.

Получавате опцията да изберете срока на погасяване, като обикновено изплащането става в момента на получаване на месечното възнаграждение. Много кредитори предлагат възможността първият кредит, взет от тях, да е без лихва, което премахва едно голямо финансово бреме от плещите ви.

Такива заявки биват разглеждани в рамките на 20-30 минути и не се налага посещение в офис на небанкова кредитна институция. Заемателят сам избира по какъв начин да му бъдат изплатени средствата.

Безлихвен кредит

Безлихвен бърз кредит е друга опция, предлагана от кредиторите у нас. Представлява кредит с фиксирана лихва от 0% и без такси и цели да помогне на потребителя да посрещне финансовите си нужди, без да се налага да взема назаем от близки и роднини.

В общи линии това означава, че връщате толкова, колкото сте изтеглили. Важно е да се спомене, че тези условия важат само ако върнете парите в рамките на срока на погасяване.

Клиентът е този, който избира желаната сума, като тя варира между 50 лв. и 1500 лв. А срокът за погасяване може да бъде между 5 и 30 дни. Не си мислете, че след като заемът е безлихвен, може да изтеглите някаква крупна сума. Целта на безлихвените кредити е да ви подпомогнат в момент на затруднение. Не да ви позволят да си купите кола или жилище.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82243
  • GBP
    1
    2.27435
  • JPY
    100
    1.16892
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички