ОББ е най-добра дигитална и най-добра банка в областта на ESG в България


ОББ е най-добра дигитална и най-добра банка в областта на ESG в България
Снимка: ОББ

1394

ОББ получи признанието за най-добра дигитална банка в България и най-добра банка в областта на ESG за 2024 г. от годишните награди за изключителни постижения (Euromoney Awards for Excellence), организирани от авторитетното британско списание Euromoney.

Горд съм, че усилията ни да допринесем за устойчивото развитие на българската икономика и общество бяха оценени и спечелихме наградата за най-добра ESG банка за втора поредна година. Удовлетворението е още по-голямо, защото към нея добавяме и наградата за най-добра дигитална банка. Оценката на Euromoney е поредното признание за нашия Екип Синьо в България и подчертава лидерската позиция на банката не само по отношение на пазарни позиции, но и в такива важни за нашите клиенти и общество области като устойчивото развитие и трансформация, дигитализация и иновации. За мен това е и признание за упоритата работа и всеотдайността на всички мои колеги в ОББ.”, споделя Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на KBC Group в България.

Наградата за най-добра дигитална банка е следствие на впечатляващите ръстове при ползването на дигиталните канали на ОББ, които са доказателство за  все по-голямото доверие от страна на клиентите. Банката има над 830 000 дигитални клиенти, което представлява ръст от 65% спрямо 2022 г. Всеки втори нов клиент става такъв изцяло дигитално през мобилното приложение ОББ Мобайл. Повече от 60% от всички нови разплащателни сметки и дебитни карти са отворени изцяло дигитално в ОББ Мобайл, а 97% от всички плащания се извършват дигитално. Средно един потребител в ОББ Мобайл прави по 22 влизания в приложението месечно. В него дигиталният асистент Кейт регистрира над 1,3 милиона разговори при 67% автономност при провеждането им. С повече от 550 000 потребители и 71% ниво на удовлетвореност, Кейт се очертава като предпочитана точка за контакт, стимулирайки дигиталната ангажираност с повече от 95% от взаимодействията с клиентите, извършвани дигитално.

ОББ печели за втори пореден път наградата за ESG банка на годината, като зад това постижение стоят изпълнени ESG ангажименти като 99% закупена електроенергия от банката от възобновяеми източници, финансирането на общо 305 ВЕИ проекта на стойност от 457 млн. лв., намаление на собствените въглеродни емисии с 81% спрямо 2015 г., както и редица други проекти, инициативи, които ангажират клиентите и служителите на KBC Group в полза на обществото.

Euromoney Awards for Excellence са едни от най-престижните награди, които се присъждат в банковия и финансовия сектор повече от 30 години. Техен организатор е специализираното британско списание Euromoney. Целта на наградите е до отличи и отдаде заслуженото признание на банките и банкерите, които налагат стандартите, пионери са в различни области на банковото дело и показват впечатляващи постижения в своята дейност. Наградите са еталон за банковата индустрия в световен мащаб.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76249
  • GBP
    1
    2.31959
  • JPY
    100
    1.22854
виж всички

Най-четени новини


виж всички