Шефът на Intel отказа да съветва Тръмп след случилото се в Шарлотсвил


Шефът на Intel отказа да съветва Тръмп след случилото се в Шарлотсвил
Снимка: Getty Images/Guliver

2857

Изпълнителният директор на компанията Intel Браян Крзанич напуска състава на икономическия консултативен съвет към Белия дом. Това съобщи самият той в писмено изявление, публикувано на сайта на компютърния производител.

"Подадох оставката си от Американския икономически съвет. Напуснах, защото искам да постигна напредък, докато изглежда много хора от Вашингтон са по-съсредоточени в това да нападат всички несъгласни с тях", отбеляза Крзанич в явна критика към президента Доналд Тръмп и неговата администрация.

Генералният директор на гиганта в производството на компютри стана третият, който напуска същият този съвет в последните няколко дни. По-рано оставките си подадоха Кенет Фрейзър - главен изпълнителен директор на американската фармацевтична корпорация Merk, както и Кенет Планк - генерален директор на производителя за спортни обувки и дрехи Under Armour. Те обявиха публично, че напускат постовете си в знак на протест срещу реакциите на американската администрация към расовата омраза в САЩ.

„Американските ръководители са длъжни да почитат нашите основни ценности, като ясно отхвърлят тези демонстрации на омраза, сектантство и всякакви претенции за расово превъзходство, които са против американския идеал, че всички хора се раждат равни”, написа по-рано Фрейзър в Twitter.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички