Опра Уинфри за момента, в който приключила работата ѝ и започнало призванието ѝ

Опра Уинфри за момента, в който приключила работата ѝ и започнало призванието ѝ
Източник: Getty Images/Guliver

Опра Уинфри има 2,5 млрд. долара и е постигала много успехи - превърна ток шоуто си в медийна империя, написа няколко бестселъра, а сега създава и оригинално съдържание за Apple.

Когато обаче започвала професионалния си път, Уинфри работела нещо, което не харесвала, и даже я понижили. В книгата си “The Path Made Clear: Discovering Your Life’s Direction and Purpose” тя споделя кой е бил ключовият момент за нейната кариера.

В края на 70-те години Уинфри работи като репортер за новините в местна медия в Балтимор. Там обаче не се чувства като себе си.

"Шефовете ми ясно ми даваха да разбера какво мислят за мен. Казваха ми, че не съм с правилния цвят на кожата, с правилното тегло, че съм твърде емоционална. После ме понижиха и това запали първата искра, който щеше да ми покаже какво е да си наистина жив", спомня си настоящата милиардерка. 

Всъщност "понижението" ѝ е вече да не работи за новините, а да работи за ток шоу. И тя просто се почувствала на място.

"Като репортер ходех с голямо нежелание на работа. След първото ми предаване като водеща, почувствах някакъв огън отвътре. Цялото ми тяло ми казваше, че това е, което трябва да правя", казва Уинфри.

По думите ѝ това бил денят, в който приключила работата ѝ и започнало нейното призвание.

"Животът ви не е статичен. Всяко решение, всеки провал или триумф е възможност да разберете кои са семенцата, нужни за да се развиете", допълва тя.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.