Как сами да обърнем прозорците с гипсокартон


Как сами да обърнем прозорците с гипсокартон
Снимка: iStock

368

При смяна на стари прозорци и поставяне на нова PVC дограма възниква нуждата от обръщане на дограмата, за да се постигне оптимална енергийна ефективност и естетически вид на интериора. Един от най-популярните методи за това е използването на гипсокартон. В тази статия ще разгледаме подробно процеса на обръщане на прозорци с гипсокартон. Използването на лазерен нивелир в този процес ще Ви помогне за точното позициониране на гипсокартона и за перфектно прави ъгли.

Подготовка

Първата стъпка е подготовката и почистването на работната зона. Уверете се, че рамката на прозореца е равна и суха. Премахнете монтажната пяна между касата на прозореца и стената. Грундирайте повърхността, където ще поставяте гипсокартона и изчакайте да изсъхне напълно.

Измерване и Рязане на Гипсокартона

Вземете точните размери по ширина и дължина на разстоянието между касата и основата на стената навътре към стаята. Разчертайте гипсокартона и го изрежете с макетен нож. Важно е ръбовете на гипсокартона да бъдат изгладени с шкурка, а излишната хартия да бъде премахната.

Монтаж на Гипсокартона

Ако използвате лепило, което съхне по-бавно можете да го оставите да престои малко и да го разбъркате отново преди употреба. Внимавайте с бързо съхнещите лепила, защото при тях забавянето не е желателно. Поставяйте топки от лепилото през малки разстояния върху повърхността и поставете листа от гипсокартон. Леко почукайте гипсокартона към стената за да разпределите лепилото равномерно.

Монтирането на гипсокартона изисква точно нивелиране, което може да постигнете най-добре с лазерен нивелир, за да получите прави ъгли. При попадане на лепило върху дограмата го изчистете бързо с мокра гъба. За оформяне на ъглите използвайте алуминиеви ъгли за шпакловане, които отново се замазват с лепило за гипсокартон. Оформете външния ръб с помощта на мистрия, като се стремите слоят лепило да бъде добре изравнен.

Шпакловане

Шпакловайте зоната, а след това минете с фина шкурка за заглаждане. Шпакловането се повтаря един или два пъти, докато се постигне перфектен резултат.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76249
  • GBP
    1
    2.31959
  • JPY
    100
    1.22854
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички