Вчера Зукърбърг загуби $ 29 млрд., а днес Безос може да спечели $ 20 млрд.


Вчера Зукърбърг загуби $ 29 млрд., а днес Безос може да спечели $ 20 млрд.
Снимка: Getty Images

3661

Марк Зукърбърг загуби 29 млрд. долара в четвъртък, след като акциите на Meta Platforms Inc. отбелязаха рекорден спад в рамките на една сесия, докато друг от известните милиардери - Джеф Безос е на път да увеличи богатството си с 20 милиарда долара след ръст на акциите на Amazon. Кои са на скъпите марки в света?

Акциите на компанията-майка на Facebook - Meta Platforms се обезцениха с цели 26% през вчерашната търговия на Уолстрийт, заличавайки 232 милиарда долара от пазарната си стойност в едно от най-големите сривания на пазарната стойност на американска компания, предаде БНР. Прокуратурата в Охайо съди Меtа за 100 милиарда долара

Спадът беше провокиран от представените в сряда вечерта по-слаби финансови резултати за последното тримесечие на Meta, като най-голям шок за инвеститорите представляваше първото намаляване на дневния брой активни потребители на Facebook от съществуването на социалната интернет медия.

Акциите на Amazon пък поскъпват с близо 15% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, след като водещата платформа за онлайн търговия на дребно отчете повече от два пъти по-голяма от очакванията печалба през последното тримесечие на 2021 г. Amazon инвестира 5 млрд. долара в нов облачен регион

Нетната обща печалба на Amazon през наситеното с предпразнични покупки четвърто тримесечие на изминалата година скочи до 27,75 млрд. долара спрямо 11,73 млрд. долара година по-рано.

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички