Бункер срещу ядрена война се продава за 7000 евро


Бункер срещу ядрена война се продава за 7000 евро
Снимка:

9202

Бункер от епохата на ГДР за защита от ядрена война и предназначен за партийното ръководство на бившата Германска единна социалистическа партия, съществувала до 1989 г. в Мекленбург-Предна Померания, се продава за 7 000 евро.

Изоставеният бункер е пуснат за продажба заедно с горска площ от около 5 500 квадратни метра на територията, където се намира. 7 000 евро е само началната цена за  този бивш таен обект, съобщава DW, цитирана от БГНЕС.

Бункерът от 280 квадратни метра близо до Хоенцолерн е бил предназначен за ръководители на районната партийна организация в Нойбранденбург в случай на ядрена война - нападение от империалистическия Запад, както обичайно е смятано по това време.

Главният местен партиен бос е бил също заместник на Народната камара на ГДР и бивш член на Комисията по отбрана, така че в случай на ядрен конфликт е имало всички основания да се смята за незаменим човек и имащ право на такъв надежден подслон - заедно с най-близките му другари.

Както отбелязва агенция DPA, за да се използва по някакъв начин тази подземна структура, първо ще трябва да се поправи. Едва ли ще бъде възможно да се получи разрешение за строеж на нова сграда, тъй като обектът се намира извън населен район и не е предназначен за застрояване.

Наскоро на продан бе предложен британски бункер- бомбоубежище от Втората световна война, който по-късно служил за прихващане на съветски самолети, а в случай на ядрен удар, е трябвало да стане един от извънредните регионални центрове на британското правителство.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички