Някои хора предпочитат да хапват бананите в нормалното им състояние, други пък ги обичат вече покафенели. За щастие всички варианти са полезни за здравето, но по различен начин, пише Insider.
Още зелените банани съдържат по-малко захар и затова са подходящи за хора, страдащи от диабет.
Плодовете, по чиято кора вече се виждат кафяви петънца, пък се преработват по-лесно от организма, така че са идеални за хората с проблеми с храносмилането.
-
6 безкофеинови начина да се ободрите
Повечето хора разчитат на кафето или черния чай, за да се по...
виж още
Съвсем покафенелите банани пък са пълни с антиоксиданти поради промяна на някои от веществата.
Като цяло бананите винаги са добра идея, тъй като ни дават енергия и съдържат така нужния и полезен калий. В която и фаза на зреене да ги хапвате, няма да сгрешите.
Коментари