Разликите в качеството на храната и напитките в различни заведения могат да са огромни. Има ли обаче универсални правила за това какво е препоръчително да си поръчваме и какво - не особено? От BrightSide са подбрали отговори на служители в ресторанти по темата, дадени в Reddit. Те съветват да не посягате към следните неща:
Супа
„Никога не се охлажда правилно през нощта, за да остане топла часове наред.“
Коктейли с плодове
„Лимони, лайм, портокали и други – рядко се измиват подобаващо. Обработват се с голи ръце.“
Менюто е повече от 8 страници? Не поръчвайте нищо!
„Това означава, че всички ястия се топлят в микровълнова или са замразявани“.
Всичко с масло от трюфели
„Има синтетична миризма, а трюфелите не се използват за това."
Безалкохолно с лед
„Според някои изследвания, количеството бактерии в леда в McDonald's, Burger King, KFC и дори в Starbucks е много повече, отколкото в тоалетните на тези места. Това е така, защото машините за лед се чистят много рядко."
Пуканки в киното на първата за деня прожекция
„Вероятно са останали от вечерта и са претоплени."
Коментари