BILLA отваря още 12 магазина в България, стъпва в нови градове


BILLA отваря още 12 магазина в България, стъпва в нови градове
Снимка: BILLA

55789

Търговската верига BILLA България ще отвори 12 нови супермаркета в страната през тази година. Компанията, която е част от германската REWE Group, ще инвестира общо над 80 милиона лева в магазинната си мрежа и в изграждането на втори склад тази година.

BILLA за пръв път ще отвори магазини в Троян, Видин, Чирпан, Силистра и Созопол, съобщава пред SeeNews изпълнителният директор на BILLA България Вигинтас Шапокас. Инвестицията в новите супермаркети ще е близо 35 милиона лева, а над 32 млн. лева ще бъдат вложени в обновяване на съществуващи магазини.

През тази година ще започне и изграждането на новата складова база на BILLA България, която ще бъде разположена близо до Стара Загора. Съоръжението ще струва общо 49 млн. лева, 13 мнл. от които са предназначение за строителните дейности. Очаква се логистичното съоръжение да започне работа през 2024 година.

Освен това през първите месеци на годината търговската верига ще започне онлайн продажби. Отначало те ще са само в София, като постепенно ще започнат да се предлагат и в други български градове.

Все по-зелени

Компанията ще продължи да инвестира във възобновяема енергия, след като през 2022 г. похарчи 3,2 млн. лева за инсталиране на соларни фотоволтаични системи в 29 от 148-те си магазина и в централния си склад в Елин Пелин, близо до София. BILLA България продължава с мащабните инвестиции в зелена енергия и нови обекти, стартира е-търговия догодина

"През 2023 г. ще инвестираме още 2,1 млн. лева в инсталирането на фотоволтаици в 21 нови магазина и ще финализираме процеса на оборудване на всички наши обекти с LED осветление и електронни етикети", обясни Шапокас.

Целите на BILLA България са съобразени с тези на нейната компания-майка REWE Group, която се стреми към 30% намаление на емисиите на парникови газове до 2030 г. с цел да стане въглеродно неутрална през 2040 г.

Успешна година

Търговската верига, която стъпи на българския пазар през 2000 г., вече има над 4700 служители у нас. BILLA България отчете оборот от 877 млн. лв. от януари до септември на миналата година, което е скок от 22% спрямо същия период на 2021 г.

"Въпреки многото предизвикателства, пред които е изправен бизнесът, през 2022 г. пазарният ни дял се е увеличил с 0,8% в сравнение с предходната година", изтъкна Шапокас.

Между октомври и декември BILLA отвори нови магазини в Перник, Сливен, Карлово и Смолян, както и 55-ия си магазин в София. BILLA България вече има 149 магазина в 46 града у нас и продължава да е търговската верига най-много обекти в страната. BILLA България разкрива близо 300 нови работни места, планира инвестиция в зелена енергия

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

BILLA остава в България, планира инвестиции за 200 млн.лв.

КЗК наложи тежки глоби на BILLA и Kaufland за заблуждаващи реклами

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички