Цените на петрола повлияни от намерението на Фед да не бърза с намаление на лихвите


Цените на петрола повлияни от намерението на Фед да не бърза с намаление на лихвите
Снимка: iStock

1141

Цените на петрола отстъпват в последния работен ден от седмицата, като трейдърите реагират на коментари от представители на Федералния резерв на САЩ, които заявиха, че е твърде рано да се обмисля намаляване на лихвите. Междувременно беше съобщено за изненадващо увеличение на запасите от бензин в САЩ, което натежа на пазара, предава Reuters.

Фючърсите върху сорта Брент поевтиняват с 12 цента, или 0,15%, до 81,74 долара за барел, а фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate се понижават със 17 цента, или 0,22%, до 77,74 долара.

Президентът на Федералния резерв на Далас Лори Лоугън заяви, че още е притеснена от рисковете от нарастване на инфлацията, въпреки неотдавнашното облекчаване, като предупреди, че централната банка на САЩ трябва да е гъвкава и да поддържа „всички опции на масата“, докато следи данните и определя как да реагира.

„Наистина е важно да не се заключваме в някакъв конкретен път за паричната политика“, казва Логан на събитие в Ел Пасо, Тексас. „Мисля, че е твърде рано наистина да мислим за намаляване на лихвите“.

Снимка: iStock

Междувременно запасите от суров петрол в САЩ са спаднали с 4,2 млн. барела до 454,7 млн. барела през седмицата, приключила на 24 май, обявиха в четвъртък от Администрацията за енергийна информация (EIA) спрямо очакванията в анкета на Reuters за 1,9 млн. барела.

Запасите от бензин обаче се повишиха в САЩ противно на очакванията, че търсенето ще бъде по-високо преди серията почивни дни за Деня на загиналите американски войници, който дава начало на активния сезон на шофиране. Запасите са нараснали с 2 млн. барела за седмицата до 228,8 млн. барела, казва EIA, спрамо очакванията за намаление от 400 000 барела.

От друга страна ОПЕК+ работи върху сложното споразумение, което трябва да бъде договорено на срещата в неделя. То ще позволи на групата да удължи някои от големите си съкращения на производството на петрол до 2025 г., заявиха в четвъртък трима източници, запознати с дискусиите в ОПЕК+.

Организацията на страните износителки на петрол, ръководена от Саудитска Арабия, и съюзниците, водени от Русия, известни като ОПЕК+, намаляват производството с 5,86 млн. барела на ден, което се равнява на около 5,7% от глобалното търсене.

Източник: Reuters

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Цените на петрола обърнаха курса преди данните за запасите в САЩ

Петролът силно повлиян от очакванията ОПЕК+ да запази намалените добиви

Цените на петрола поддържат курса на фона на очаквания ръст на търсенето на гориво в САЩ

Преди срещата на ОПЕК+: Цените на петрола с обрат след миналата седмица

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76249
  • GBP
    1
    2.31959
  • JPY
    100
    1.22854
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички