Цената на петрола остават без ясна посока преди данните за запасите в САЩ


Цената на петрола остават без ясна посока преди данните за запасите в САЩ
Снимка: iStock

1002

Цените на петрола не намират ясна посока в азиатската търговия в четвъртк, като Брентът се движи малко под 7-седмични върхове, тъй като пазарът претегляше геополитическите развития в Близкия изток и чакаше данните за запасите в САЩ, предава Reuters.

Сортът Брентът поскъпна с 9 цента до 85,16 долара за барел. Цената на американския лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се понижи с 16 цента до 81,41 долара за барел.

Пазарите в САЩ в сряда бяха затворени заради официален празник, което се отрази на обема на търговията. Неработният ден стана причина и за отлагане с 1 ден на официалните данни за петролните резерви на САЩ.

Фючърсите на суровия петрол Брент се повишиха в началото на търговията в четвъртък, на фона на информацията за израелските танкове, настъпващи към Газа.

Снимка: iStock

Според палестински жители и медици израелските войски, подкрепени от танкове, бойни самолети и дронове, са навлезли по-навътре в град Рафа, убивайки 8 души.

„Пазарите очакват ескалация на кризата в Газа, която да намали доставките на петрол от ключовия регион за производство“, казва Приянка Сачдева, старши пазарен анализатор във Phillip Nova.

Въпреки това опасенията относно изграждането на инвентаризация изглежда засенчват страховете от ескалиране на геополитическия стрес засега, казва Сачдева.

Суровият петрол WTI се понижи преди доклада за петролните запаси на правителството на САЩ, отложен с един ден заради националния празник.

Снимка: iStock

Администрацията за енергийна информация (EIA) трябва да публикува данните за петролните запаси от миналата седмица по-късно днес.

Пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт, заявиха, че запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с 2,264 млн. барела през седмицата, приключила на 14 юни, докато тези от бензин са намалели.

„Седмичният доклад на EIA за запасите от петрол ще бъде проучен за всякакви признаци на слабо търсене“, заявиха анализатори на ANZ Research в четвъртък.

Източник: Reuters

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Цените на петрола поддържат курса заради увеличените запаси в САЩ

Цените на петрола рязко обърнаха посоката

Цените на петрола поемат в неочаквана посока заради търсенето

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82022
  • GBP
    1
    2.30668
  • JPY
    100
    1.12956
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички