Проверяват обектите за продажба на сладолед


Проверяват обектите за продажба на сладолед
Снимка:

2717

През лятото инспекторите по безопасност на храните проверяват обектите за продажба на сладолед. Това каза д-р Велка Войнова, началник на отдел „Контрол на храните” към Областна дирекция по безопасност на храните в Кюстендил, предаде "Фокус".

„Сладоледът, който се продава на канти, при него нещата са по-спокойни. Продуктът идва от регистриран обект, а нашата контролна дейност е върху произхода на сладоледа, условията на съхранение и проследяването на температурата в хладилните съоръжения. Там където имаме машини за сладолед, ако той може да се нарече така - по-скоро става въпрос за студен крем, там усилията ни ще бъдат насочени към помещенията където става предварителната подготовка на този сладолед, зареждане на машините, произхода на смесите и измиването на съоръженията. Това е важно”, каза д-р Войнова.

Тя посочи, че сладоледът е рисков продукт. Минусовите температури не унищожават голяма част от патогенните микроорганизми. Те изпадат в едно състояние, при което не се развиват, но съществуват. В тези случаи са много важни температурният режим, почистването и измиването, както и личната хигиена на персонала.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.85809
  • GBP
    1
    2.3487
  • JPY
    100
    1.20337
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички