Козунаците в магазините не съдържат нито един естествен продукт, а се получават от прахообразна маса, пълна с подобрители.
36 лева струва килограм истински козунак, направен от брашно, яйца и мляко. Това съобщиха пред “Труд” търговци в разгара на великденската кампания.
Всички останали, които вървят по около 5 лв., се правят от така наречените миксове. Това означава, че се правят от прахообразна маса и в тях няма нито една истинска съставка, категорични са експерти от бранша. По думите им цената за потребителя по никакъв начин не отговаря на качеството на продукта, който получават.
Фалшивите печива не могат да се разпознаят на външен вид, нито на вкус от обикновения любител на сладките хлябове. Затова често, дори козунаците, за които се твърди, че са правени с естествени продукти, са имитации, разкриват хлебари.
Коментари