Владимир Каролев ще възражда "Булсатком"


Владимир Каролев ще възражда "Булсатком"
Снимка: БГНЕС

12178

Икономистът Владимир Каролев ще участва в управлението на един от най-големите оператори у нас – "Булсатком". В компанията влязоха нови акционери с идеята да я оздравят, след като тя спря да плаща кредитите си към големи банки и бе на път да обяви фалира.

Новите собственици са базираният в Лондон инвестиционен фонд Blantyre Capital, EБВР и Българската банка за развитие (ББР), както и един от създателите на "Булсатком" – Пламен Генчев. Новите акционери на практика са кредитори на оператора, които ще получат дял в него.

Владимир Каролев влиза в новия борд на директорите, заради ролята му във финансовото преструктуриране на компанията, която ще продължи да предлага телевизия, мобилен интернет и мобилни услуги.

След преговори дълговете на "Булсатком" са сериозно намалени до около 140 млн. лв., а новите инвеститори ще вложат 30 млн. евро в оздравяването на оператора.

"Финансовите проблеми на "Булсатком" приключиха. Компанията ще плати всички просрочени задължения и ще има достатъчно кеш за амбициозна програма за развитие", увери Каролев в интервю пред в. "24 часа".

Въпреки преструктурирането, операторът няма да съкращава работни места и ще се стреми да увеличи абонатите си. В момента "Булсатком" има 2000 служители и около 760 000 абонати.

Новото ръководство обещава на клиентите си по-добра поддръжка, по-качествена цифрова телевизия и повече HD канали.

Новите акционери се отказват от дивидентите си в близко бъдеще, като всички приходи ще бъдат инвестирани обратно в компанията.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички