Вдигат минималната пенсия от юли догодина

Вдигат минималната пенсия от юли догодина
Източник: iStock/Guliver

Управляващите ще вдигат минималната пенсия, а първият ден от болничните няма да се плаща. Това стана ясно на брифинг след коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти. Смятаме, че чрез диалог можем да постигаме по-добри неща, обяви Даниела Дариткова.

Диалог между партньорите има, коалицията е стабилна, обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той е доволен и от парите, заделени за отбрана.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че минималната пенсия от догодина става 250 лева. Това ще бъде заложено между първо и второ четене на бюджета за следващата година.

Около 800 000 пенсионери засяга увеличаването на пенсиите, което ще е от 1 юли 2020 г. В момента минималната пенсия е почти 220 лв.

Циганчетата на 4-5-6 години ще влизат в детска градина задължително, като държавата ще поеме таксите им. Безплатните детски градини ще са за семейства с ниски доходи, стана ясно от думите на вицепремиера Каракачанов. 70 млн. лева догодина ще задели държавата за изграждане на нови детски градини и училища.

Първият ден от болничния няма да се плаща. Болничните се ограничават заради практиката по този начин служители да си удължават почивните дни.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.