Огромни бонуси ще получат служителите на Porsche

Огромни бонуси ще получат служителите на Porsche
Източник: Porsche

Сериозен бонус ще получат служителите на Porsche заради отличните финансови резултати на компанията, постигнати през 2016 г. Те ще надминат 9000 евро на човек, като ще зависят от стажа и отработени часове от конкретния работник, съобщиха от ръководството на марката, предаде Actualno.com.

Максималната сума е 9111 евро, като тя не е избрана случайно, а представлява отдаване на почит към един от най-популярните модели на компанията от Щутгарт – 911. През миналата година работниците също получиха „символична” премия, като тя бе малко по-скромна – 8911 евро.

Добавката е свързана с това, че 2016 г. бе най-успешната в историята на немския автомобилен производител. Продажбите на Porsche се увеличаха с 6% и достигнаха 237 779 коли. Доходът се увеличи до 22,3 млрд. евро (+4%), а операционната печалба нарасна с 14% и достигна 3,9 млрд. евро

Според американската агенция Bloomberg, именно моделите на Porsche носят една от най-големите печалби при продажба. Средно от един реализиран на пазара нов автомобил компанията печели близо 16 000 евро. Германската марка също таки реализира и сериозни приходи от продажби на резервни части, сервизни услуги, инженерни разработки за други производители и други.

В тази класация Porsche отстъпва само на Ferrari, където от всеки продаден автомобил печалбата е средно 84 440 евро. Трябва обаче да се отбележи, че италианците умишлено не произвеждат (и съответно не продават) повече от 8000 автомобила на година.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.