Нинова: Ще се проведе пряк избор на председател на БСП

Нинова: Ще се проведе пряк избор на председател на БСП
Източник: БГНЕС

В сряда сме свикали Национален съвет на БСП. На него ще се предложи дневен ред за избор на председател. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията след проведените евроизбори, предаде БГНЕС.

Отговорността трябва да е солидарна, заяви още Нинова. На Националния съвет ще се предложи да се проведат конференции във всички общини, на които да се направи обективен анализ на проведените избори

"Стартиране на процедура за избор на председател на БСП. По новите правила ще гласуват всички членове на партията, пряк избор, както е на президентските избори", съобщи Нинова.

"Ще се явя на избор пред цялата партия", заедно с всички кандидати, допълни тя.

По думите ѝ предстои да бъде обсъдено дали ПГ на БСП да се върне в пленарна зала.

"Голямата ни тревога за България е ниската избирателна активност. Това е урок за всички партии, да си вземем поука защо всички нас хората не ни харесват", коментира Нинова.

Според нея ниската активност значи и слабо представителство на партиите. "Всички ще представляваме по-малко от 2 млн. българи, това е проблем за политическите партии и за държавността. Ниската активност прави значим корпоративния, купения вот, което е удар по демократичния избор", подчерта лидерът на БСП.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.