МЗ пуска нова обществена поръчка за високопроходими линейки


МЗ пуска нова обществена поръчка за високопроходими линейки
Снимка: БГНЕС

2586

Министерство на здравеопазването ще прави нова обществена поръчка за високопроходими автомобили за Спешна медицинска помощ. Това обяви директорът на Дирекция „Връзки с обществеността“ в МЗ Мария Иванова, предаде БГНЕС.

В здравното министерство публично бяха отворени офертите за доставка на 400 оборудвани линейки за Спешната помощ по приоритетна ос 4 „Регионална здравна инфраструктура“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.“, включваща четири обособени позиции.

По време на процедурата, която се проведе в присъствието на създадената за това комисия, представители на участниците, както и представители на медии, стана ясно, че в процедурата участват 7 автомобилни фирми, но ценови оферти има подадени само за позиция 1 и 4, но не и за 2 и 3.

„Точно по тази причина, още в днешния ден, ще бъде проведена среща с представителите на автомобилния бизнес, за да разберем от тях по какви причини не са подали оферта за позиция 2 и 3. След тази среща ще бъде подготвено отново техническо задание и ще бъде обявена нова обществена поръчка, която ще бъде само за високопланинските линейки. Ще действаме във възможно най-кратки срокове, тъй като този проект е от особена важност за обществото“, подчерта Мария Иванова.

Тя допълни, че с отварянето на днешните оферти се осигурява изпълнението на 5% от стойността на проекта и увери, че той не е застрашен от неизпълнение.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички