Купувайте риба за Никулден само от регистрирани търговски обекти


Купувайте риба за Никулден само от регистрирани търговски обекти
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

3484

Потребителите да пазаруват само в регистрирани търговски обекти за празника Никулден. Това съветва председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

По думите му трябва да се следи стриктно за етикетите при закупуване на риба, защото продуктът е специфичен и може да последват сериозни здравословни проблеми, ако се попадне на некачествен.

Димитър Маргаритов каза още, че са започнали проверки по търговските обекти, с цел безопасността на потребителите около празниците.

„Потребителите трябва да пазаруват от места, където тези продукти са правилно съхранявани и където са обявени коректно цените, защото така трудно би могло да се играе с така наречените намаления, проценти и промоции. Рибата е стока, която се пуска за много кратък период от време в продажба и хората не трябва да се подвеждат по някакви проценти, анонсиращи намаление“, поясни той пред "Фокус".

Предвид предстоящия празник 8-ми декември, студентите могат да сигнализират за нарушения в предлаганите услуги в хотелите или заведенията. Председателят на КЗП посъветва студентите, ако в хода на студентския празник са налице нередности – първо да се обърнат към съответния търговец: хотелиерът или ресторантьорът за съдействие, ако те откажат да помогнат, комисията има готовност да съдейства и при необходимост да наложи съответните санкции.

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички